Annet+Velthuis+lector+Management+van+Rundergezondheid
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Annet Velthuis lector Management van Rundergezondheid

Hoogleraar Annet Velthuis is benoemd tot lector Management van Rundergezondheid bij Aeres Hogeschool Dronten.

Velthuis werkt bij de Gezondheidsdienst voor Dieren. In haar nieuwe functie levert ze een bijdrage aan de inhoud en vormgeving van onderwijs, onderzoek en kennisoverdracht op het gebied van rundergezondheid in relatie tot maatschappij en dierwelzijn.

Met het lectoraat Management van Rundergezondheid willen de hogeschool en GD inspelen op ontwikkelingen in de Nederlandse rundveehouderij. Binnen het lectoraat ligt daarom de focus op gezondheid van dieren, maar ook op de relatie met dierwelzijn en maatschappelijke acceptatie.

Ervaring

Velthuis heeft ruime ervaring op het gebied van diergezondheid. Na haar studies Dierwetenschappen en Veterinaire Epidemiologie bij Wageningen University en haar promotie in de Kwantitatieve Veterinaire Epidemiologie werkte zij elf jaar in Wageningen als universitair docent binnen de Leerstoelgroep Bedrijfseconomie (gericht op economie van diergezondheid en voedselveiligheid).

Sinds 2012 is Velthuis werkzaam als onderzoeksmanager Rundvee binnen GD. Ze wil zich binnen het lectoraat Management van Rundergezondheid richten op bedrijfsgebonden aandoeningen in de Nederlandse rundveehouderij waarbij preventief management een belangrijke rol speelt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer