Nederlandse Blue Deal maakt veertig stroomgebieden veiliger

Bewoners van veertig stroomgebieden kunnen straks veiliger leven. Nederlandse ministeries en waterschappen delen met een Blue Deal mondiaal hun kennis op het gebied van waterbeheer.

Nederlandse+Blue+Deal+maakt+veertig+stroomgebieden+veiliger
© Nieuwe Oogst

De intentieverklaring voor de Blue Deal tussen de ministeries van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Infrastructuur en Waterstaat en de waterschappen wordt woensdag gesloten.

De ondertekening vindt plaats tijdens de conferentie van de Amsterdam International Water Week (AIWW) in de RAI. Op de AIWW komen beleidmakers, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties van over de hele wereld samen om hun ideeën over beter waterbeheer te delen.

Praktisch programma

De Blue Deal moet 20 miljoen mensen in veertig stroomgebieden wereldwijd beter beschermen tegen water, beter toegang geven tot water en betere waterkwaliteit bieden. De ondertekenaars willen met een praktisch programma wereldwijd projecten gaan opzetten gericht op waterbeheer. Tijdens Wereld Waterdag, op 22 maart 2018, willen de partijen de Blue Deal af hebben en presenteren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer