Actie+tegen+duurzame+melk+Albert+Heijn
Nieuws
© Archief

Actie tegen duurzame melk Albert Heijn

Milieudefensie gaat volgende week dinsdag voor het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam actie voeren. Boeren en burgers delen dan honderden pakken duurzame melk uit aan het personeel van Nederlands grootste kruidenier.

Volgens Milieudefensie levert gewone melk te veel milieuschade op. De actiegroep wil dat Albert Heijn de boeren een paar cent extra betaalt voor hun melk, zodat zij milieuvriendelijker kunnen werken. Milieudefensie wil alleen nog duurzame melk in het schap. De actie bij AH is de eerste van een estafette langs de hoofdkantoren van de zes grootste supers.

'Ondanks de gesprekken die we met ze hebben, beweegt Albert Heijn niet. Daarom stelt Milieudefensie een ultimatum op 1 december 2017', zegt Bart van Opzeeland, campagneleider voedsel van Milieudefensie. 'Als AH zo groen opereert als het beweert, lijkt mij het een uitgelezen kans om de daad bij het woord te voegen door alleen nog maar melk te verkopen die duurzaam is.'

Zes cent extra

Ook doen boeren mee aan de actie. Melkveehouder Cock Verweij uit Weesp: 'Ik wil best milieuvriendelijker werken. Met zes cent extra kom ik een heel eind. AH kan als marktleider besluiten om die zes cent te betalen. Dat zou boeren en het milieu enorm vooruit helpen.'

Ook heeft Milieudefensie 45.000 handtekeningen opgehaald voor duurzame melk in de supermarkten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer