Kavelruil+Wieringer+randmeer+uitgesteld
Nieuws
© Provincie Noord-Holland

Kavelruil Wieringer randmeer uitgesteld

De grote kavelruil in het voormalige Wieringerrandmeer gebied is tot nader order uitgesteld. Vorige week kondigde provincie Noord-Holland aan dat tien agrariërs, de provincie, het Rijk en Nuon een kavelruilovereenkomst zouden ondertekenen op 18 oktober.

De reden van het uitstel is dat het Rijksvastgoedbedrijf nader onderzoek wil laten doen naar de bodemgesteldheid van kavels die zij aan- of verkoopt, om te weten waar puin is gebruikt bij de aanleg van dammen en paden.

LTO Noord Hollands Kroon vond de melding over de kavelruilovereenkomst vorige week al voorbarig en betreurt nu het uitstel. 'Jammer dat dit op het laatste moment gebeurt. We hopen dat uitstel geen afstel betekent', aldus LTO-bestuurder Wim Mostert. De reden van het onderzoek is overtrokken, vindt hij.

Betere landbouwstructuur

Voor de ontwikkeling van het Wieringerrandmeer had de provincie Noord-Holland 550 hectare grond in bezit. De provincie zet deze grond in voor het verbeteren van de landbouwstructuur in de Kop van Noord-Holland.

Met de kavelruil krijgen de betrokken landbouwbedrijven grotere en handigere kavels. Daarnaast maakt de ruil een windpark van Nuon mede mogelijk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  34° / 21°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 22°
  80 %
Meer weer