Groentetelers+openen+Dutch+Agri+Food+Week
Nieuws
© Dutch Agri Food Week

Groentetelers openen Dutch Agri Food Week

Met de bouw van de grootste groentekraam van Nederland is maandag Dutch Agri Food Week geopend. Met ruim driehonderd betrokken organisaties en 125 events door het land wordt het een mooie week voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van voedsel en voedselproductie.

Dutch Agri Food Week duurt van 9 tot en met 19 oktober. Het startsein werd maandag in Utrecht gegeven met de bouw van een 200 meter lange marktkraam gevuld met duizenden kilo's groenten. Daar konden bezoekers voor drie euro een zak vullen met verse groenten naar keuze en met de telers in gesprek. De opbrengst en de producten die overblijven zijn bestemd voor de Voedselbank.

In heel Nederland staan de komende tien dagen voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd.

Winkelv

Dutch Agri Food Week biedt voor elk wat wils: je kunt op bezoek bij de boer op het erf, maar ook bij de boer op de winkelvloer. Innovatieve startups strijden om een plaats in de finale, het groene onderwijs organiseert een tour langs alle hogescholen om te laten zien hoe innovatief en interessant leren in de agrifood is.

'Tijdens Dutch Agri Food Week willen we informeren en inspireren', zegt Elies Lemkes, voorzitter Stichting Dutch Agri Food Week. 'Dutch Agri Food Week is er om iedereen te laten zien wat er van grond tot mond nodig is om gezond en lekker voedsel te produceren. Ook organiseren we verrassende ontmoetingen voor bedrijven en kennisinstellingen gericht op innovatie en samenwerking. En we laten zien dat we vooroplopen als meest innovatieve agrifoodland ter wereld en als tweede exporteur op wereldschaal. De sector is een belangrijke pijler van de Nederlandse economie.'

Voedsel en gezondheid vormen de rode draad door het programma van Dutch Agri Food Week. Dat is te zien in het gevarieerde programma en ook bij de start met de 'grootste groentekraam', die mogelijk is gemaakt door partner Albert Heijn.

Klik hier voor het hele programma van de Dutch Agri Food Week.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  16° / 11°
  90 %
Meer weer