Lichtuitstoot kassen na windhoos gedoogd

Omgevingsdienst Haaglanden komt de door een windhoos getroffen tuinders in het Westland tegemoet door coulant op te treden bij lichtuitstoot.

Lichtuitstoot+kassen+na+windhoos+gedoogd
© Roel Dijkstra

Als deze tuinders assimilatiebelichting bij hun teelt gebruiken, is het door de schade vaak niet mogelijk om te voldoen aan de voorschriften voor de afscherming van de lichtuitstraling. De Omgevingsdienst Haaglanden heeft aangegeven dat ze de komende weken rekening houdt met deze uitzonderlijke situatie, dat meldt LTO Glaskracht Nederland.

Op 14 september is een twintigtal glastuinbouwbedrijven in het Westland getroffen door een windhoos. Er is veel schade ontstaan aan kassen en installaties en de reparatie kan nog enige tijd vergen. Komende tijd proberen de ondernemers de teelt zo goed mogelijk door te zetten.

Melden

Getroffen ondernemers kunnen zich melden bij de Omgevingsdienst Haaglanden. Bij die melding kan de ondernemer aangeven wat de calamiteit betreft en op welke termijn en wijze de calamiteit wordt verholpen.

Door de melding bij de omgevingsdienst kunnen eventuele klachten van omwonenden sneller worden afgehandeld en voorkomen ondernemers dat er op een onterechte wijze handhavend wordt opgetreden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer