Koning opent Experience Centre Koppert

Koning Willem-Alexander is donderdagochtend 14 september aanwezig bij de viering van het 50-jarig jubileum van Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. Ter gelegenheid van het jubileum opent de Koning het nieuw ontwikkelde 'Experience Centre'.

Koning+opent+Experience+Centre+Koppert
© RVD

Het familiebedrijf startte in 1967 met de gedachte om de zogenoemde 'plaaginsecten' die gewassen aantasten, te bestrijden met natuurlijke vijanden in plaats van met chemische middelen.

Koning Willem Alexander verricht tijdens de jubileumviering de opening van het Experience Centre. Dit informatiecentrum is ontstaan uit een toenemende behoefte om bezoekers inzicht te geven in de wereld van de biologische gewasbescherming. Dat heeft Koppert vandaag bekend gemaakt.

Interactief

Op interactieve wijze krijgen telers, onderzoeksinstellingen, studenten en overheden uit het binnen- en buitenland informatie over onder meer de visie, onderzoek en ontwikkeling en het productieproces van Koppert Biological Systems.

Na de opening spreekt de Koning met een aantal medewerkers van het bedrijf. Ook is hij aanwezig bij de opening van het internationale jubileumseminar dat Koppert organiseert.

Pionier

Komkommerteler Jan Koppert had in de jaren zestig net als andere telers veel last van plaaginsecten in zijn gewas. Hij ging, samen met zijn zoon Peter, op zoek naar een natuurlijke oplossing om zijn gewas te beschermen en experimenteerde met het inzetten van roofmijten tegen spint.

Dat experiment slaagde en vormde de grondslag van Koppert Biological Systems.

Marktleider

In de vijftig jaar die volgde is het familiebedrijf onder leiding van Peter, zijn broer Paul en neef Henri Oosthoek gegroeid tot marktleider biologische gewasbescherming in de tuinbouw.

Het bedrijf groeit nog ieder jaar. Koppert levert naast ruim veertig natuurlijke vijanden van schadelijke insecten ook microbiologische oplossingen en hommels voor een duurzame productie van land- en tuinbouwgewassen.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer