Shell+levert+deze+week+nog+geen+CO2+aan+tuinders
Nieuws
© Roel Dijkstra

Shell levert deze week nog geen CO2 aan tuinders

De levering van CO2 aan de glastuinbouw afkomstig van het raffinageterrein van Shell in Pernis zal in elk geval deze week nog stilliggen.

OCAP als beheerder van het CO2-netwerk voor levering aan de glastuinbouw hoopt dat volgende week vanuit Pernis weer CO2 beschikbaar komt. Shell meldt zelf op zijn website dat de eerste fabrieken op terrein in Pernis, na de grote brand van twee weken geleden, weer in gebruik zijn genomen.

Het opstarten van de fabrieken gebeurt stapsgewijs. OCAP verwacht niet dat de fabrieken direct op volle capaciteit draaien. Dat heeft ongetwijfeld nog gevolgen voor de volumes aan CO2 die geleverd kunnen worden aan de glastuinders.

Extra gas verstoken

OCAP levert op jaarbasis ruim 400 kiloton CO2 aan zo'n 580 glastuinbouwbedrijven in het Westland, Oostland en Zuidplas. Ongeveer 60 procent van die CO2 is afkomstig van Shell in Pernis. Omdat de levering is stilgevallen zijn veel glastuinders genoodzaakt om voor het doseren van CO2 zelf extra gas te verstoken met hun WKK's.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer