Grootste zonnepark Randstad rekt de regels niet op

De komst van een zonnepark van 26 hectare bij Hoofddorp leidt niet tot verruiming van de beleidsregels voor zonnepanelen op boerenland. Dat heeft gemeente Haarlemmermeer onlangs aan LTO Noord laten weten.

Grootste+zonnepark+Randstad+rekt+de+regels+niet+op
© Nieuwe Oogst

Met de komst van een zonnepark van 26 hectare op locatie de Groene Hoek krijgt Hoofddorp het grootste zonnepark van de Randstad. Het zonnepark is een initiatief van gebiedsontwikkelaar SADC en het bedrijf F&S Solar.

Er worden ongeveer 127.000 panelen geplaatst. Bovendien heeft de gemeente toestemming gegeven voor nog een park van zo'n 25 hectare. De Groene Hoek is een 'pauzelandschap', bestemd voor bedrijfsvestiging en heeft geen agrarische bestemming meer.

Bezorgd

LTO Noord afdeling Haarlemmermeer was bezorgd dat de enorme zonnepark tot verruiming van de beleidsregels voor inpassing zonnepanelen zou leiden en heeft die zorgen gedeeld met de gemeenteraad.

Daarbij wees LTO Noord Haarlemmermeer geeft de voorkeur aan plaatsing van zonnepanelen op daken en of binnen het agrarisch bouwblok, voor zover het in agrarisch gebied betreft.

Maatwerk

Ondanks de toezegging dat het beleid niet verruimd wordt, heeft het gemeentebestuur aan LTO aangegeven dat er per geval wordt beoordeeld of een initiatief landschappelijk en ruimtelijk inpasbaar is.

Bij dit maatwerk kan de gemeente ook de mate van aantasting van de agrarische structuur betrekken, aldus het college van B en W.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer