Rechtszaak van 2 Sisters Storteboom tegen NVWA aangehouden

De rechtszaak die het bedrijf 2 Sisters Storteboom had aangespannen tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is aangehouden. Beide partijen hebben besloten met elkaar in gesprek te gaan, meldt Omroep Gelderland.

Rechtszaak+van+2+Sisters+Storteboom+tegen+NVWA+aangehouden
© Twan Wiermans

Het pluimveevleesverwerkende bedrijf was naar de rechter gestapt omdat het de controles van de NVWA te streng vindt. Daarnaast ervaart de onderneming willekeur bij de controles. Omdat bij 2 Sisters Storteboom zo streng wordt gecontroleerd, wil een aantal pluimveehouders de vleeskuikens niet meer door het bedrijf laten slachten.

Vleeskuikens worden in de slachterij door een inspecteur van de NVWA gecontroleerd op letsel. Als dat wordt geconstateerd, dan moet de inspecteur bepalen wanneer dit letsel is opgelopen. Bij het vangen, laden of transporteren van de kuikens. De waarschuwing of boete is dan of voor de slachterij of voor de pluimveehouder.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer