Staluitbreiding maakt efficiënter werken mogelijk

Aart en Jasmijn van den Ham uit Wildervank breiden hun biologisch pluimveebedrijf De Dallen uit met negenduizend hennen. De nieuwe stal maakt het mogelijk om efficiënter te werken.

Staluitbreiding+maakt+effici%C3%ABnter+werken+mogelijk
© Berrie Klein Swormink

De stal is ingericht met een volièresysteem van Vencomatic. De mestafvoer verloopt onder meer via een Hercules mestband met knik. Alle ruimtes zijn voorzien van dimbare ledverlichting. Een Fancom Touch klimaat- en voercomputer regelt de technische systemen in de stal.

Het achterste deel van het nieuwe gebouw is ingericht als inpandige mestopslag. Hier kan Van den Ham meer dan een jaar de mestproductie van het hele bedrijf opslaan. Hierdoor kan hij op gewenste momenten mest aan biologische akkerbouwers leveren. De pluimveehouder hoopt hiermee de extra investering voor een deel terug te verdienen.

Eieropslag

De stal is voorzien van een grote eieropslagruimte en een ruim eierlokaal. De bedoeling is om binnen enkele jaren hier ook de eieren uit de bestaande stallen te verwerken en op te slaan. Daartoe zal Van den Ham moeten investeren in een eierentransportband van de bestaande naar de nieuwe stal.

Van Dam houdt zaterdag 22 juli tussen 11 en 16 uur aan de Wildervanksterdallen 63 een open dag.

• Lees meer hierover volgende week zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  7° / 3°
  80 %
 • Donderdag
  9° / 5°
  80 %
 • Vrijdag
  10° / 6°
  20 %
Meer weer