Inspraak telers in NAK-keuring pootgoed

De vakgroep Akkerbouw van LTO roept gebruikers en telers van aardappelpootgoed op om voorstellen tot verbetering van het keuringsprotocol voor pootgoed in te dienen.

Jaarlijks wordt het keuringssysteem voor aardappelpootgoed van keuringsdienst NAK geëvalueerd. Daarbij hebben ook aardappeltelers de mogelijkheid om voorstellen tot wijzigingen in te dienen. De evaluatie betreft naast de systematiek ook de normen waaraan het pootgoed moet voldoen.

De aardappelwerkgroepen van de LTO-vakgroep Akkerbouw vragen hun achterban om voorstellen voor wijziging en verbetering van de pootgoedkeuring kenbaar te maken. De voorstellen worden voorzien van advies door de NAK Adviescommissie en uiteindelijk beoordeeld door de Vaste Commissie van de keuringsdienst. In dat laatste orgaan zijn alle schakels van de pootgoedkolom vertegenwoordigd.

Befaamd om kwaliteit

Van de Nederlandse pootgoedproductie is 30 procent bestemd voor de consumptieteelt in eigen land. Mondiaal is het Nederlands pootgoed met het NAK-label befaamd en bekend om zijn goede kwaliteit. De jaarlijkse evaluatie is erop gericht om het keuringssysteem op een hoog niveau te houden.

Gebruikelijk worden de voorstellen voor wijzigingen in het keuringssysteem van de NAK in het najaar behandeld. Voor een zorgvuldige procedure is het van belang om de voorstellen tijdig in te dienen. Akkerbouwleden van LTO kunnen dat doen via de vakgroepsecretaris Jeroen Kloos, zijn e-mailadres is: jkloos@lto.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer