Nog steeds onduidelijkheid over inhouding geld fosfaatreductie

Ruim 2.400 melkveebedrijven kennen nog niet het bedrag dat ze over de maand april moeten betalen in het kader van het fosfaatreductieplan. Eind deze maand weten ze wel om hoeveel geld het gaat, verwacht staatssecretaris Martijn van Dam (EZ).

Hij schrijft dat aan de Tweede Kamer, in antwoord op vragen van Helma Lodders (VVD). Die had de voortdurende onduidelijkheid over het opleggen van de eerste geldsom aan de kaak gesteld.

Van Dam meldde eerder dat naar schatting duizend bedrijven tot half mei zouden moeten wachten op de afhandeling van hun dossier. Dat blijkt echter een al te optimistische inschatting geweest te zijn.

Op 27 mei hebben 14.200 melkveehouders een brief ontvangen over de opgelegde geldsom over de maand april. Ongeveer 2.450 bedrijven hebben op dit moment nog geen bericht gekregen.

RVO.nl nog niet klaar

Bij 1.450 bedrijven komt dit doordat RVO.nl nog niet klaar is met het behandelen van een verzoek dat kan leiden tot aanpassing van het referentie- en/of doelstellingsaantal. Bij de overige 1.000 bedrijven zijn de brieven nog niet verzonden door ZuivelNL.

Dat laatste heeft er met name mee te maken dat ZuivelNL bij deze bedrijven nog een laatste controle wil uitvoeren op haar berekeningen van de geldsom.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer