Geitenhouderij werkt hard aan nieuwe ketenvisie

De geitenhouderij presenteert nog dit jaar een nieuwe toekomstvisie die wordt gedragen door de hele keten. Daarmee reageert de sector op de toenemende maatschappelijke kritiek.

Geitenhouderij+werkt+hard+aan+nieuwe+ketenvisie
© Twan Wiermans

De LTO vakgroep Melkgeitenhouderij en de Nederlandse GeitenZuivel Organisatie (NGZO) hebben gezamenlijk het initiatief genomen voor het ontwikkelen van een ketenvisie. Op die manier kan de sector de regie zoveel mogelijk in eigen hand houden.

In de visie komt duidelijk te staan hoe de ketenpartijen denken over vraagstukken als dierenwelzijn, diergezondheid, gezondheid van omwonenden en bedrijfsomvang in relatie tot de omgeving. Voor de uitwerking is een gespecialiseerd adviesbureau ingeschakeld.

Externe partijen

Inmiddels is begonnen met het interviewen van externe partijen over hun toekomstbeeld van de geitenzuivelsector. LTO vakgroepvoorzitter Jeannette van de Ven zei eerder dat in het najaar een discussieronde met de leden wordt gehouden.

De toekomstvisie waar de geitenhouderij nu mee werkt, dateert van 2012. Het is de bedoeling om de tweede helft van dit jaar een nieuwe actuele versie klaar te hebben.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer