Kamp voelt voor superministerie van Economische Zaken

Minister Henk Kamp voelt niet voor een opsplitsing van het huidige ministerie van Economische Zaken, wel mag het van hem een 'superministerie' worden. In het radioprogramma Met het Oog op Morgen gaf hij daarvoor zaterdagavond een voorzet.

Kamp+voelt+voor+superministerie+van+Economische+Zaken
© Dirk Hol

De presentatoren Wilma Borgman en Max van Weezel interviewden de bewindsman die heeft aangegeven dat hij vertrekt uit de politiek. In dat gesprek geeft hij aan dat hij een minister en een staatssecretaris voor Economische Zaken en Landbouw eigenlijk te weinig vindt.

'Twee bewindspersonen runnen dat hele grote ministerie. Met drie mensen zou je net wat meer kwaliteit kunnen realiseren', aldus Kamp.

Meer bewindspersonen

In het interview gaf hij aan dat er in een volgend kabinet 'iets meer bewindspersonen' moeten komen. Op de suggestie van de interviewers dat het onder meer om een bewindspersoon voor Klimaat en Energie zou kunnen gaan, zei Kamp dat hij zich 'daar niet tegen zal verzetten.'

LTO Nederland pleit al geruime tijd voor een ministerie van Voedsel en Platteland. Vanuit verschillende politieke partijen kwamen daarop de afgelopen tijd positieve reacties.

Dieren verzorgen

Minister Kamp, die 39 jaar actief was in de politiek, gaat het rustiger aan doen. Hij wil wel een bestuursfunctie vervullen, maar gaat daarnaast ook 'samen met mijn vrouw de dieren verzorgen en de tuin onderhouden'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer