Fruitregistratiewijzer+geeft+meer+actuele+informatie
Nieuws
© Haijo Dodde

Fruitregistratiewijzer geeft meer actuele informatie

De Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) heeft de online Fruitregistratiewijzer gelanceerd waarop fruittelers kunnen zien hoe ze de benodigde gewasbeschermingsmiddelen op de juiste manier kunnen inzetten.

Voorheen gaf CAF alleen een papieren registratieboekje uit. Dit handzame boekje bevat een schat aan informatie over de inzet van middelen per teelt en per aandoening. Door deze informatie ook online beschikbaar te stellen kunnen de middelen worden aangevuld en aangepast.

Op fruitregistratiewijzer.nl kunnen fruittelers via een selectiefilter snel en eenvoudig alle informatie vinden over toelatingen en toepassingen van gewasbeschermingsmiddelen. De site bundelt de informatie van het etiket met de uitgebreide kennis van CAF.

De informatie is altijd in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving. Wijzigingen van etiketten worden direct doorgevoerd in de Fruitregistratiewijzer. Verder is er informatie te vinden over doseringen, toelatingen en de BBCH-codes. Door onder andere te selecteren op teelt, ziekte of plaag, veiligheidstermijn of werkzame stof kan er eenvoudig naar geschikte middelen worden gezocht.

Toegang website

Om toegang te krijgen tot de Fruitregistratiewijzer dienen fruittelers een abonnement af te sluiten. Fruittelers die zich aanmelden voor 1 juli, ontvangen 20 procent korting op hun abonnement. Voor CAF-klanten is de onlineservice gratis.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 12°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer