Steeds meer bietenplanten staan boven

Bij de teelt van suikerbieten zijn op dit moment over het algemeen weinig problemen. Uit de tot voor kort droogliggende zaden komen nog steeds bietenplanten boven.

Steeds+meer+bietenplanten+staan+boven
© Nieuwe Oogst

De bietenrijen worden beter zichtbaar en het plantenaantal lijkt gemiddeld goed uit te komen, zo verwacht de agrarische dienst van Suiker Unie. De hogere temperatuur die voor eind deze week is voorspeld, is erg welkom.

Vorige week is er door de schrale harde wind enige stuifschade ontstaan. Gelukkig is dat ook beperkt gebleken tot wat zandkoppen en delen van percelen. Er is een enkel perceel overgezaaid, voor enkele percelen is nog twijfel.

Onkruid

Op percelen met een goed geslaagd anti-stuifdek zijn de soms kleine bietjes moeilijk te vinden, mede door de onkruidontwikkeling en het stof op de bietjes. Meerdere telers hebben ruimere intervallen voor onkruidbestrijding aangehouden, waardoor er grote onkruiden staan.

Aardappelopslag gaat op diverse percelen jammer genoeg toch nog relatief veel correctiewerk opleveren. Dat geldt soms ook voor percelen waar twee jaar geleden aardappelen hebben gestaan. Een goede bestrijding is alleen met glyfosaat mogelijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer