Fransen+Gerrits+komt+met+nieuwe+biggenvoerlijn
Nieuws
© Fransen Gerrits

Fransen Gerrits komt met nieuwe biggenvoerlijn

Mengvoederbedrijf Fransen Gerrits introduceert de 4Q biggenvoerlijn. Praktijkproeven laten bij 33.350 biggen een positief effect zien op de groei, voederconversie en gezondheid, zoals minder uitval, medicijngebruik en oornecrose.

'Met steeds meer levend geboren biggen en gemiddeld lagere speengewichten wordt de uitdaging om een goede kwaliteitsbig te produceren steeds groter, terwijl daar voor zeugenhouders juist kansen liggen om meer rendement te halen', motiveert Jan van Haperen van Fransen Gerrits de nieuwe biggenvoerlijn.

Nieuw productieproces

Voor de zeugen- en biggenvoerfabriek in De Rips heeft Fransen Gerrits een nieuw productieproces ontwikkeld. Een diergerichte processing voor een zachtere, nog beter opneembare korrel. Het voordeel hiervan is dat de biggen met relatief weinig voer optimaal groeien waardoor de darmen minder worden belast, schetst Van Haperen.

De combinatie van hoogwaardige en smakelijke eiwitbronnen, geschoonde en gedeeltelijk ontsloten granen en specifieke vezels en vetzurenpatronen zorgen voor een goede voeropname, betere eiwit- en zetmeelvertering en lage darmbelasting. Van Haperen: 'Ofwel een optimale darmgezondheid.'

Veelbelovende resultaten

De nieuwe biggenvoerlijn van Fransen Gerrits sluit goed aan bij de voerbehoefte van luxe biggen, geeft Van Haperen aan. De varkenshouders die deelnamen aan de praktijkproeven, bevestigen dat biggen probleemloos kunnen groeien met 4Q.

'Eerst had ik altijd plaats te kort, nu heb ik ruimte genoeg', zegt een zeugenhouder die de biggengroei met 50 gram zag toenemen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer