Rutte vraagt boeren om hulp

Premier Mark Rutte roept de hulp van boeren in als hij een kabinet mag formeren. Hij twijfelt over de komst van een ministerie voor Landbouw, Natuur en Voedsel.

Tijdens een bezoek maandag aan het melkveebedrijf van familie Zandman in Beerze beloofde hij te bellen met Gerrie Kleene van LTO Noord Vechtdal voor advies. 'Als we komen tot een ministerie van landbouw dan bel ik niet', laat de premier weten. 'Als ik tot de conclusie kom dat een ministerie van landbouw niet nodig is dan bel ik haar.'

'Ik heb vroeger meegemaakt dat als de minister van landbouw aan het woord was dat de rest gewoon stukken zat te lezen', vervolgt Rutte zijn verhaal. 'Minister Henk Kamp van economische zaken voelt zich nu ook een minister van landbouw. Je moet ook kijken naar de export van de producten waar deze sector van afhankelijk is.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer