ForFarmers stopt minder fosfor in mengvoer

ForFarmers heeft de fosforgehaltes van een groot aantal productievoeders in het Feed2Milk-assortiment (mengvoeders melkvee) verder aangescherpt. Daarmee voldoet het bedrijf aan de nieuwe richtlijnen van het voerspoor.

Het voerspoor is een belangrijk onderdeel van het fosfaatreductieplan 2017. Het moet een reductie van 1,7 miljoen kilo fosfaat opleveren. ForFarmers heeft met name de productievoeders aangescherpt die zowel geschikt zijn voor grasrijke als voor maisrijke rantsoenen.

Volgens het bedrijf is de grootste winst in fosforbenutting te behalen in relatief grasrijke rantsoenen, omdat maisrijke rantsoenen in veel gevallen al BEX-voeders toepassen.

BEX

BEX staat voor bedrijfsspecifieke excretie, en BEX-voeders zijn voeders die al relatief lage fosforgehaltes hebben en zo bijdragen aan een hoge fosforbenutting.

Focus op efficiënt voeren en een hoge fosforbenutting in het rantsoen blijft ook in 2017 belangrijk, stelt ForFarmers. Hoe groter het BEX-voordeel, hoe meer voordelen er zijn op het gebied van mestafzet en mestverwerking of het afsluiten van vervangende verwerkingsovereenkomsten (VVO's).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer