Geen+correctie+emissiefactor+vloeren
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Geen correctie emissiefactor vloeren

Er komt geen correctie op de emissiefactor van bestaande emissiearme vloeren in rundveestallen. In juni 2016 wilde het ministerie van Infrastructuur en Milieu een correctie op de meetrapporten doorvoeren.

De vloerproducenten, verenigd in de Nederlandse Agrarische Betonindustrie (AGRAB) waren het destijds niet eens met deze correctie en overwogen om naar de rechter te stappen.

Door de correctie ging immers de emissiewaarde van twaalf emissiearme vloeren, die in 2014 en 2015 zijn gemeten, met 50 procent of zelfs meer omhoog. De aanpassing had met name invloed op vloeren in stallen met natuurlijke ventilatie.

Na overleg van de fabrikanten met het ministerie zijn twee externe adviseurs aangesteld, die het verschil in inzicht onderzochten.

Dit onderzoek heeft ertoe geleid dat er geen aanleiding is voor een correctie van de uitgevoerde metinen aan proefstallen.

Voorpublicatie

Binnenkort komt op infomill een voorpublicatie van de emissiefactoren voor de lijst in het kader van de Regeling ammoniak en veehouderij (Rav).

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  7° / 4°
  90 %
 • Dinsdag
  7° / 4°
  40 %
 • Woensdag
  6° / 0°
  10 %
Meer weer