Venlose+tomatenteler+trots+op+lifetime+award
Nieuws
© WDR Servicezeit

Venlose tomatenteler trots op lifetime award

Ton Janssen, oprichter van Tasty Tom, heeft een Lifetime Achievement Award ontvangen voor zijn verdiensten in de tomatensector. Hij kreeg de onderscheiding in het bijzijn van collega's uit de hele wereld tijdens de vierde editie van het Tomato Inspiration Event in Berlijn.

Janssen zei trots te zijn op de award en kondigde aan dat hij zich per 1 januari 2018 fulltime gaat richten op de promotie van het merk Tasty Tom. 'De Tasty Tom Gold, die in 2016 is geïntroduceerd, is een mooie uitdaging om de komende jaren uit te bouwen.' Het is de eerste keer dat de prijs werd uitgereikt op het Tomato Inspiration Event.

Meer dan twintig jaar geleden was Janssen het zat dat de Nederlandse tomaat door de pers bij onze oosterburen werd neergezet als 'Wasserbombe'. Vanaf dat moment startte de Venlose tomatenteler zijn offensief om de tomaat weer in een beter daglicht te plaatsen en lanceerde hij de smaaktomaat onder de merknaam Tasty Tom.

Imago

Met Tasty Tom wist Janssen niet alleen het imago van de tomaat sterk te verbeteren, ook groeide het label uit tot een populair consumentenmerk dat tegenwoordig in zowel Nederland als Duitsland verkrijgbaar is. De afgelopen jaren zette de teler zich onvermoeibaar in om de tomaat, en daarmee eigenlijk de gehele Nederlandse tuinbouw, op een positieve manier bij consumenten onder de aandacht te brengen.

Dit doet de ondernemer door te vertellen hoe de producten worden geteeld en welke inspanningen telers verrichten om een gezond, smaakvol en duurzaam product in het schap te krijgen. Om deze redenen werd Janssen beloond met de Lifetime Achievement Award.

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer