Disneyland+Parijs+krijgt+Nederlandse+tuin
Nieuws
© Eigen Foto

Disneyland Parijs krijgt Nederlandse tuin

De Nederlandse sierteeltsector gaat bloemen en planten promoten in Disneyland Parijs. In de periode van 1 juni tot 1 oktober richt de Nederlandse sierteeltsector in het pretpark een 'Dutch Garden' in.

De Nederlandse tuin is een initiatief van Disneyland Parijs, de Nederlandse ambassade in Parijs en een consortium van Nederlandse bedrijven en organisaties.

De tuin wordt ontworpen door Jacqueline van der Kloet en Manon Hazebroucq en komt recht tegenover het Newport Bay Club Hotel. Het is de bedoeling dat een Nederlandse tuin in de jaren daarna op andere locaties in Disneyland Parijs terugkeert. Zo bestaan plannen voor seizoenstuinen tot aan 2021.

3.000 vierkante meter

De tuin van dit jaar, die 3.000 vierkante meter groot wordt, brengt Nederlandse sierteeltproducten onder de aandacht van miljoenen bezoekers in alle leeftijden en nationaliteiten, zegt Blooming Breeders. Blooming Breeders is een verband van sierteeltveredelaars, -handelaren en -exporteurs die – samen met partners uit wetenschap, onderwijs, brancheorganisaties en de overheid - dat versterking van de sierteeltsector nastreeft.

De organisatie zoekt nog sponsoren voor de tuin in Disneyland Parijs. Zij kunnen de tuin gebruiken voor promotie-uitingen.

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer