Topdrukte bij champignonkwekers

Het is topdrukte bij de champignonkwekers in Nederland. De herfst en winterperiode is voor de kwekers de drukste periode van het jaar omdat de consument dan veel champignons eet.

Op het bedrijf van Arjan Stello in Hoenzadriel worden de kastanjechampignons geplukt. 'Het zal wederom een lastig jaar worden. Het aantal kilo's dat in Nederland wordt geteeld is heel groot. De afzet zal onder druk blijven staan omdat het aanbod groter is dan de vraag'.

Jaarlijks teelt Stello 1,8 miljoen kilo kastanjechampignons. Het is een ras dat steeds bekender wordt in Nederland. Vroeger had je alleen de witte champignons maar al enkele jaren wordt de kastanjechampignon steeds bekender in de supermarkten.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer