Online marktonderzoek onder maistelers

Wordt Millesim voor het vierde achtereenvolgende jaar het meest populaire maisras in Nederland? Dat komt wellicht boven water bij de vierde editie van de MaisScan van agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy.

Online+marktonderzoek+onder+maistelers
© Nieuwe Oogst

Dit online marktonderzoek onder maistelers wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Bij de drie eerdere onderzoeken bleek het KWS-ras Millesim het meest gebruik.

Tevredenheid

Belangrijke vraag in de MaisScan is hoe tevreden de maistelers zijn over het maisras van afgelopen seizoen en waarop die tevredenheid is gebaseerd.

Welke karakteristieken van het ras zijn bepalend voor de keuze? Is het de opbrengst, de zetmeelopbrengst, de korrelopbrengst, de verteerbaarheid, de VEM of zijn het de risicofactoren, zoals stevigheid, bladvlekkenziekte resistentie of kopbrand resistentie?

Ook gaat Geelen na wie heeft de meeste invloed op de keuze voor een bepaald maisras. Is dat de adviseur van de voerleverancier of de regionale leverancier van maiszaad en gewasbeschermingsmiddelen of toch de loonwerker?

Voor de scan zijn duizenden ondernemers geselecteerd. Zij ontvangen via een e-mail een uitnodiging om deel te nemen aan de enquête.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer