Succesvolle samenwerking partners landbouw 2.0

De succesvolle samenwerking tussen de partners Thes Agro, Van Iperen en Gebr. Weststrate werpen na het eerste jaar hun vruchten af. De opbrengstkaarten liggen gereed om te gebruiken bij de volgende teeltronde.

Succesvolle+samenwerking+partners+landbouw+2%2E0
© Eigen Foto

Landbouwbedrijf Thes Agro uit Burgh Haamstede, op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland, maakt sinds het voorjaar van 2016 succesvol gebruik van taakkaarten. Plaatsspecifieke opbrengstmeting maakt het mogelijk om teeltmaatregelen plaatselijk door te voeren.

Op het grootlandbouwbedrijf Thes Agro zijn in het voorjaar van 2016 de eerste percelen aardappelen gepoot met een Miedema Smart-Float combinatie, uitgerust met de optie Planting-Control. Met de pootafstand is te variëren op basis van aangemaakte taakkaarten.

De taakkaarten komen tot stand op basis van grondsoortkaarten. Met deze gegevens kan er plaatsspecifiek nauwer of wijder worden gepoot, afhankelijk van de grondsoort of bodemgesteldheid.

Opbrengstbepaling

Na het leveren van de pootmachine heeft Landbouwmechanisatiebedrijf Gebr. Weststrate ook de aardappelrooimachine AVR Puma uitgerust met een opbrengstbepalingssysteem van het bedrijf Precision Makers, genaamd Yield Master Pro. Bij dit systeem worden weegsensoren aangebracht onder de lopende transportband die het product naar de bunker brengt. Hier is het product het schoonst.

De sensoren meten de productmassa en samen met de rijsnelheid, de snelheid van de transportbanden en de gps-coördinaten wordt de opbrengst plaatsspecifiek vastgelegd. Deze waarden zijn op een eenvoudig touchscreen af te lezen. Tevens zijn voertuiggegevens als brandstofverbruik vast te legen.

Alle gegevens van Thes Agro worden verzameld en bewerkt door de firma Van Iperen. Met een softwarepakket en agronomische ervaring kunnen zij de opbrengstkaarten maken en gerichte adviezen geven voor de volgende teelten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer