Behandeling Gelders plussenbeleid uitgesteld

De behandeling van het Gelders plussenbeleid is doorgeschoven naar begin maart.

Behandeling+Gelders+plussenbeleid+uitgesteld
© Peter Wijnands

De Statencommissie Ruimtelijke Ordening, Landelijk gebied en Wonen (RLW) sprak deze week wel over het nieuwste voorstel van Gedeputeerde Staten, maar er is nog onduidelijkheid over uitbreidingen die een bouwblok van 1,5 hectare overstijgen.

Voor dergelijke uitbreidingen is een zorgvuldigheidstoets nodig. Het is juridisch gezien nog niet duidelijk hoe dat moet. Vandaar het uitstel van behandeling.

Hoorzitting

Vorige week was er een hoorzitting over het plussenbeleid waarmee Gelderse ondernemers extra ontwikkelruimte krijgen wanneer ze een of meer maatschappelijke tegenprestaties leveren, oftewel de plussen.

Tijdens die hoorzitting sprak ook bestuurslid Dirk Dekker van LTO Noord. Hij stelde dat LTO Noord blij is dat niet-grondgebonden veehouderijbedrijven via het Gelders plussenbeleid de kans krijgen om hun bedrijf te ontwikkelen. 'Dat is nodig om te concurreren, te verduurzamen en om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer