Aeres Hogeschool Dronten bouwt nieuwe pluimveestal

Studenten van Aeres Hogeschool Dronten doen dit voorjaar onderzoek in een nieuwe pluimveestal. Die is ontworpen volgens de richtlijnen Beter Leven Keurmerk 3 sterren. In de loop van maart worden de eerste leghennen opgezet.

Aeres+Hogeschool+Dronten+bouwt+nieuwe+pluimveestal
© CAH

De stal voldoet hiermee aan de meest strenge eisen die de Dierenbescherming stelt aan dit keurmerk. Eisen van dit keurmerk zijn onder andere daglicht in de stal, een overdekte uitloop en ruimte voor 6,7 hennen per vierkante meter.

Ruimte voor 1.000 hennen

De nieuwe praktijkstal komt op het terrein van het Aeres Praktijkcentrum Dronten en vervangt de oude stal. In de nieuwe stal is ruimte voor 1.000 leghennen. De stal is opgedeeld in vier afdelingen van elk 250 kippen gesplitst. Verder heeft de stal een leslokaal en een bezoekersruimte waar eieren verkocht worden.

Studenten van Aeres Hogeschool doen onder andere onderzoek naar alternatieve eiwitbronnen in pluimveevoer, maar ook de mogelijkheden van insecten in veevoer en Europees geteelde soja worden onderzocht. Momenteel kiezen 15- tot 20 studenten per jaar voor de studie Varkens- en pluimveehouderij.

Bedrijfsleven werkt mee

De nieuwe stal is mede mogelijk gemaakt door bijdragen uit het bedrijfsleven. De bouw van de stal komt voor rekening van Beekmontage BV uit Wekerom, de inrichting regel Vencomatic uit Eersel en Hotraco uit Horst. Elektro van Heerdt uit Lunteren neemt de elektrische installatie voor zijn rekening.

Naast de pluimveelocatie in Dronten heeft Aeres ook het Poultry Expertise Centre in Barneveld. Dit biedt aan zowel studenten als nationale en internationale bedrijven mogelijkheden om trainingen, onderwijs en onderzoek uit te voeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  28° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  29° / 14°
  10 %
Meer weer