Vollegrondsgroentetelers+moeten+kiezen+of+delen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Vollegrondsgroentetelers moeten kiezen of delen

De vollegrondsgroentebeurs RoDeKo van de telersvereniging rode- en witte kool is op zaterdag 14 januari in 't Veld. Op 13 en 14 januari zijn de Vollegrondsgroentedagen 2.0 in Rockanje.

De organisatie van de RoDeKo-beurs verwacht rond de vijftig standhouders. Er zijn twee nieuwe standhouders, namelijk ABC Hekwerk uit Waarland en Cropshop.nl.

's Morgens is er een bijeenkomst voor de spuitlicentie. Bayer Crop Science richt zich op de koolteelt en op de beursvloer zijn rondleidingen langs standhouders met nieuwe ontwikkelingen.

Nanne Kooiman Mechanisatie demonstreert op de beurs een plantmachine waarmee telers in één werkgang kunnen planten, bemesten en vloeistof kunnen aanbrengen in de teeltlaag tijdens het rotorkopeggen.

De RoDeKo-beurs is bij A.S. de Boer, Valbrugweg 6 in 't Veld (Noord-Holland). De opening is om 11 uur en de beurs sluit om 17 uur.

Vollegrondsgroentedagen

De Vollegrondsgroentedagen 2.0 zijn dit jaar op vrijdag 13 januari van 18 uur tot 22 uur en op zaterdag 14 januari van 13 uur tot 17 uur. Ruim 25 bedrijven nemen deel aan de tweede editie van dit evenement.

Volgens de organisatie is de maand januari een goed moment voor vollegrondsgroentetelers om zich te oriënteren voor het komende seizoen. Denk bijvoorbeeld aan rassenkeuze en vraagstukken rond mechanisatie.

De Vollegrondsgroentedagen zijn daarnaast een mooie gelegenheid om weer eens met collega's bij te praten. De dagen worden zaterdag afgesloten met een gratis buffet.

De Vollegrondsgroentedagen 2.0 zijn bij Voorne's Plantenkwekerij, Torenweg 1 in Rockanje (Zuid-Holland).

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
 • Zondag
  26° / 18°
  60 %
Meer weer