Brief frankeren met kippenpostzegel

Speciaal voor liefhebbers van kippen brengt PostNL op 2 januari een zegelvel uit met daarop tien Nederlandse kippenrassen.

Brief+frankeren+met+kippenpostzegel
© PostNL

De Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren ontwierp hiervoor speciaal een eerstedagenvelop met Noord-Hollands hoen in close-up.

Het Noord-Hollands hoen staat op de envelop afgebeeld voor een verenkleed van rode kleurslag. Als detail staat daarop een veer afgebeeld. Het ontwerp van de envelop versterkt de kleurschakering op het postzegelvel. De eerstedagenvelop is eveneens vanaf 2 januari verkrijgbaar.

Kleurslagen

Nederland kent 26 kippenrassen, wereldwijd zijn er ruim 400 kippenrassen. Naast de grondkleuren wit, zwart, blauw, buff, rood en parelgrijs kennen kippen een zeer gevarieerd palet aan kleurslagen die voornamelijk worden gebruikt voor het identificeren van (hobby)vogels en pluimvee.

Zo hebben de kippenrassen kenmerkende aanduidingen zoals dubbelgezoomd, meerzomig, splash, gepeld, flitter, geloverd, tarwe en getoept. Er wordt eveneens verschil gemaakt in leg-, sier- en vleesrassen.

Karakteristieke houding

In het postzegelontwerp van PostNL staan tien kippenrassen in karakteristieke houding uitgebeeld. 'Voor het ontwerp van de envelop zorgen we ervoor dat beeld, kleur en design aansluiten bij de zegels, zodat envelop en zegels een geheel vormen', vertelt Xandra Kleine van Digidee concept creatie en emotie.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer