Te weinig transacties voor peennotering

Er zijn deze week bij Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland (LNCN) te weinig transacties gemeld om te komen tot een goede notering voor bewaarbare peen.

Te+weinig+transacties+voor+peennotering
© Nieuwe Oogst

In een verklaring vertelt secretaris Maas van den Heuvel van LNCN dat er wel wat handel in peen is geweest afgelopen week. 'Maar in de meeste gevallen ging het om partijen die niet geschikt zijn voor bewaring en dus niet in aanmerking komen voor onze notering.'

Het tijdelijk stilvallen van de handel in peen is kenmerkend voor de tijd van het jaar. In deze periode verschuift de aanvoer van partijen afland zich naar de verkoop van peen uit de schuur. Vorige week werd de notering voor peen afland door de noteringscommissie van LNCN nog vastgesteld op 8 tot 9,50 euro per 100 kilo voor B-peen.

Volgens Van den Heuvel is het wellicht een overweging om in de toekomst juist in de aflandperiode en kort daarna ook te komen met een notering voor peen die niet geschikt is om lang te bewaren.

Vaste markt biopeen

Biologische schaaltjespeen werd gisteren nog wel genoteerd op 30 euro per 100 kilo. Dit betreft een notering op basis van de laatste aflandtransacties. Vorige week kwam de notering ook uit op 30 euro. De noteringscommissie om schrijft de markt voor biopeen als vast.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer