Excuses+burgemeester+Winsum+voor+boer+spoorwegovergang
Nieuws
© Gemeente Winsum

Excuses burgemeester Winsum voor boer spoorwegovergang

Burgemeester Rinus Michels van Winsum heeft zijn excuses aangeboden aan melkveehouder Willem Stavenga naar aanleiding van zijn uitspraak juridische stappen tegen de boer serieus te overwegen.

Michels deed de uitspraak vrijdag na het treinongeluk aan de Voslaan in Winsum. Hierbij botste een melkwagen tegen een trein en vielen er gewonden.

Al jarenlang is er discussie over de onbeveiligde overgang. Gemeente Winsum en ProRail willen de spoorwegovergang opheffen en een weg voor de boeren aanleggen om bij de eerstvolgende beveiligde overgang te komen. Hiervoor is grond van Stavenga nodig.

Volgens de burgemeester heeft hij op geen enkel moment de suggestie willen wekken dat de familie niet mee zou willen werken aan een oplossing. Of dat de familie bepalend is geweest voor de doorlooptijd van het proces.

Zeer indringend gesprek

Dinsdag heb ik een zeer indringend gesprek gehad met de familie Stavenga. Mij is duidelijk geworden dat mijn uiting tijdens de persconferentie over mogelijk te nemen stappen en de reacties daarop in de (sociale) media de familie diep geraakt heeft.

Dat als gevolg van mijn uitspraken de familie in een kwaad daglicht wordt geplaatst is onterecht.

Michels eindigt zijn verklaring met dat zijn inzet is dat partijen er in goed overleg zo spoedig mogelijk uitkomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
Meer weer