Nog+geen+akkoord+grondeigenaren+Winsum
Nieuws
© Geert Job Sevink

Nog geen akkoord grondeigenaren Winsum

ProRail en gemeente Winsum hebben nog geen overeenstemming bereikt over de grondaankoop of -ruil met boeren bij de Voslaan in gemeente Winsum. 'Alles is nog lang niet in kannen en kruiken', stellen de melkveehouders.

De omliggende boeren reageren op het bericht van ProRail dat ze de spoorwegovergang willen sluiten en een noodweg aan willen leggen naar een andere overgang. Hiervoor is grond van de boeren nodig.

Het gaat om een tijdelijke oplossing nadat nabestaanden van een van de dodelijke slachtoffers een kort geding hadden aangespannen.

Volgens Sieta Stavinga van LTO Noord Winsum berust het plan nog op te veel aannames. 'Officieel weten wij nog van niets. Wij kunnen ons het niet permitteren om grond kwijt te raken.'

Gesprek

ProRail bevestigt dat er nog geen akkoord ligt. Het bedrijf heeft goede hoop op een akkoord met de boeren. 'We zijn in gesprek met omwonenden om tot een overeenkomst proberen te komen', geeft woordvoerder Jouke Schaafsma aan.

Volgens ProRail moet de tijdelijke oplossing 'binnen enkele weken' zijn gerealiseerd. De boeren pleiten voor een beveiligde overgang als definitieve oplossing.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer