Arbeidsbesparing+bij+nieuwe+spoelmachine+NAK
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Arbeidsbesparing bij nieuwe spoelmachine NAK

De NAK in Emmeloord heeft vrijdag een nieuwe spoelmachine voor bodemmonsters in gebruik genomen. De machine zorgt voor meer kwaliteit en efficiëntie.

De oude carrousel spoelmachine was na 37 jaar trouwe dienst aan vervanging toe. 'De nieuwe is minder arbeidsintensief en gaat zichzelf terugverdienen', zegt NAK-directeur Eric Casteleijn.

De nieuwe spoelmachine is geen carrousel, maar is door het bedrijf Irmato in Veghel in lijnopstelling gebouwd. Dit zorgt voor betere schoonmaakmogelijkheden.

Omdat bij het spoelen veel stappen zijn geautomatiseerd, kan één persoon net zo veel monsters verwerken als in het nabije verleden drie. Met een in hoogte verstelbaar bordes is de werkhouding altijd goed.

Nieuwe werkwijze

De nieuwe spoelmachine is het begin van een geheel nieuwe werkwijze bij de NAK. Die moet er voor zorgen dat het AM-grondonderzoek op termijn is uit te voeren in zo'n zes stappen, terwijl er dat nu negen zijn.

Wim van der Sande van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verrichte vrijdagmiddag samen met directeur Casteleijn de officiële ingebruikname. De keuringsdienst heeft de machine nu zo'n twee weken in gebruik.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer