Veluwse boer kien op slootonderhoud

De sloten in het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe zijn grotendeels schoon. Bijna 90 procent van de ruim 11.000 onderhoudsplichtigen heeft zijn werk goed gedaan. Toch ontvangen 1.125 perceeleigenaren nog een aanschrijving van het waterschap.


De resultaten van het slootonderhoud volgen uit de jaarlijkse 'schouw' van zo'n 3.200 kilometer sloot in het buitengebied. Dit jaar vonden de slootcontroles plaats van 1 tot 4 november. Het waterschap controleert de sloten die niet goed zijn onderhouden eind deze maand opnieuw.

Controlerende taken

Het waterschap is verantwoordelijk voor het onderhoud van hoofdwatergangen zoals weteringen en kanalen. Eigenaren van percelen langs kleinere sloten en vaarten zijn vaak zelf onderhoudsplichtig, waarbij het waterschap een controlerende taak heeft.

Het waterschap verwacht dat het maaiwerk dat nog moet gebeuren uiterlijk 27 november is uitgevoerd. Daarna vindt een tweede controle plaats. Wie dan zijn sloten nog niet op orde heeft, krijgt een boete opgelegd.

Ongewijzigde regels

Waterschap Vallei en Veluwe is bezig met het veranderen van de regelgeving omtrent de verantwoordelijkheden rond het slootonderhoud, ook wel bekend als 'het nieuwe ABC'. Dit heeft in 2016 echter nog geen gevolgen voor de onderhoudsplicht.

Op de website van het waterschap is achtergrondinformatie te vinden. Het waterschap kan onderhoudsplichtige eigenaren adviseren als daar behoefte aan is.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer