Hoogpathogene vogelgriep in Hongarije

Op een commercieel pluimveebedrijf in Hongarije is een zeer besmettelijke variant van vogelgriep aangetroffen. Transporteurs die zakendoen met het land, dienen daarom hun vrachtwagens die uit het land komen dubbel te reinigen en ontsmetten.

Hoogpathogene+vogelgriep+in+Hongarije
© Pixabay

Dat meldt Avined. De besmetting is aangetroffen op een kalkoenenbedrijf met negenduizend dieren in het plaatsje Tótkomlós, vlak bij de Roemeense grens. De hoogpathogene variant H5N8 werd vorige week al aangetroffen bij een wilde zwaan in een aangrenzende regio. Volgens diergezondheidsorganisatie OIE is besmetting van het koppel kalkoenen via wilde vogels aannemelijk.

Omdat nu op een bedrijf met commercieel pluimvee hoogpathogene vogelgriep is vastgesteld, betekent dit dat vrachtwagens vanuit Hongarije die pluimvee of eieren kunnen vervoeren dubbel gereinigd en ontsmet moeten worden, meldt Avined. Dit geldt ook voor aanvoerkratten en containers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer