Verzoek tot intrekking neonicotinoiden bij Ctgb

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) meldt het verzoek tot intrekking van alle gewasbeschermingsmiddelen op basis van neonicotinoiden.

Met de publicatie in de Staatscourant is 28 oktober de inzagetermijn gestart van het voorgenomen besluit van het Ctgb op het verzoek van de Stichting Natuur & Milieu, Greenpeace en de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Vogels. Deze organisaties verzoeken het Ctgb de toelating van alle gewasbeschermingsmiddelen op basis van neonicotinoïden in te trekken.

De aangevoerde gronden heeft het Ctgb voor het merendeel in een eerdere fase als beoordeeld. Dit heeft niet geleid tot intrekking of wijziging van de toelatingen van deze gewasbeschermingsmiddelen.

Tien middelen

Het Ctgb is voornemens het verzoek voor de aangehouden middelen niet in behandeling te nemen en het verzoek voor de in behandeling genomen middelen af te wijzen. Het voornemen betreft in totaal tien gewasbeschermingsmiddelen.

Het voornemen tot niet in behandeling nemen van het intrekkingsverzoek betreft de volgende gewasbeschermingsmiddelen: Admire, Wopro Imidacloprid 70 WG, Gaucho Tuinbouw, Kohinor 700 WG, Potatoprid, Calypso en Dadian.

Het voornemen tot afwijzing van het intrekkingsverzoek betreft de gewasbeschermingsmiddelen Actara, Cruiser 70 WS en Exemptor.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer