Varkentje tik zonder modderklodders met Varkensgame

Connecting Agri & Food zet een Varkensgame in de markt. Het gaat nog om een prototype van de app voor smartphone en tablet. Vandaag schuift de DLV-dochter daarmee aan bij de 'De wereld wordt bont-tafel' van de Dutch Design Week in Eindhoven.

Varkentje+tik+zonder+modderklodders+met+Varkensgame
© DLV

De app in de vorm van een game werd ontwikkeld door leerlingen van het technasium van het Merletcollege in Cuijk. Het resultaat mag er zijn: het prototype van een uitdagende en aantrekkelijke varkensgame, die gelijktijdig de gebruiker van de game spelenderwijs leren hoe varkenshouders voor de dieren op hun bedrijf zorgen.

Vier spellagen

De Varkensgame bevat vier spellagen. De eerste is varkentje spring dat vergelijkbaar is met Super Mario. Varkentje onthouden heeft een memorykarakter en varkentje tik laat zich vergelijken met het spel Duck hunt.

Het vierde onderdeel bestaat uit allerlei weetvragen over de varkenshouderij. 'De game is gepresenteerd tijdens de 'Eat your heart out'- festival in Den Bosch en is daar goed ontvangen. Mensen denken dat ze veel weten, maar er waren daar ook volwassenen die niet alle vragen wisten', zegt Suzanne Verhoeven van DLV.

Varkensgame op maat

De Varkensgame zoals die er nu staat is een android-gestuurd prototype. Connecting Agri & Food wil de game op maat voor marktpartijen inrichten voor het grote publiek. Verhoeven noemt retailers die bij een stukje vlees iets onderscheidends willen aanbieden, scholen of een varkensbedrijf dat zich op een laagdrempelige manier wil presenteren.

Het spel is laagdrempelig. 'Ook hele jonge kinderen kunnen de spelletjes vlot spelen', zegt Verhoeven. De weetvragen worden afgestemd op de wensen van de klant. Bedrijven die belangstelling hebben voor de game kunnen contact opnemen met Connecting Agri & Food.

Doorontwikkelen

De leerlingen gaan samen met Connecting Agri & Food door met de ontwikkeling van de app. Er zal verder gekeken worden naar de invulling van de educatieve en aansprekende game over varkens voor specifieke doelgroepen.

Vanuit Connecting Agri & Food is het doel van dit project 'de toegevoegde waarde van de productie meer bij de consumptie te krijgen'. Dat biedt een win-win situatie voor alle partijen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer