Suikergehalte bieten stijgt naar 17,1 procent

Het suikergehalte van de bieten is sterk opgelopen en was de laatste week gemiddeld 17,1 procent. Ook de andere kwaliteitscijfers zijn goed, meldt Suiker Unie.

Niet in alle gevallen is het suikergehalte hoog. Vooral op de lichte grond in het oosten en zuidoosten hebben de bladschimmels het bladapparaat op menig perceel behoorlijk aangetast.

Hier blijft de ontwikkeling van het suikergehalte achter. Het suikergehalte blijft vaak steken bij rond de 16,5 procent. Telers die een keuze hebben om dergelijke percelen eerst te rooien, doen dit.

Harde grond

In verband met de droogte in het zuidwesten ging in de afgelopen week het rooien van de bieten op de zwaardere gronden nog steeds moeizaam. Een teler kon zelfs de bieten niet gerooid krijgen vanwege de extreem harde leemgrond.

De gemiddelde rooisnelheid lag erg laag om het rooiverlies, maar ook om schade aan de machines te voorkomen. Regelmatig gaan de rooiers naar de werkplaats om extra onderhoud te plegen.

In de rest van Nederland was dit probleem minder groot. Inmiddels is overal neerslag van betekenis gevallen en is het probleem opgelost.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer