Campagne start met 17 procent suiker

Suiker Unie meldt een goede start van de bietencampagne met 17 procent suiker en slechts 6 procent tarra. De campagne voor suikerbieten van 2016 is maandag van start gegaan in Dinteloord en aanstaande vrijdag worden in Vierverlaten de eerste bieten verwerkt. Vanwege de mooie weersomstandigheden heeft de bietenoogst in Nederland voortvarend een aanvang genomen.

Droog en zonnig weer zorgen voor een goede bietenkwaliteit, aldus de agrarische dienst van Suiker Unie. Een tarrapercentage van slechts 6 procent en 17 procent suiker zijn uitstekende cijfers om de campagne mee te beginnen.

Suiker Unie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde opbrengst van 13,6 ton suiker per hectare. Daarin is niet meegenomen dat waarschijnlijk zo'n 2.000 hectare vanwege waterschade niet geoogst kan worden.

Opbrengstresultaten

Als gevolg van de wisselende groeiomstandigheden zullen de opbrengstresultaten tussen de regio's sterk verschillen. Suiker Unie verwacht dat van mooie percelen opnieuw meer dan 100 ton bieten geoogst kunnen worden. Er zijn echter ook percelen die minder dan de helft hiervan opbrengen, meldt de suikerfabrikant.

Weer

 • Woensdag
  22° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer