Leerlingen trakteren varkens op taart tijdens Werelddierendag

Zo'n zestig leerlingen van basisschool Koningin Wilhelmina in Voorthuizen trakteerden de biggen van varkenshouder Peter Druijff tijdens Werelddierendag op taart.

Druiff zag op Twitter een tweet voorbij komen van Varkens Vandaag. Daarin werd de aandacht gevestigd op de Werelddierendagtaarten. 'Ik heb een medewerker met kleine kinderen en gooide tijdens de pauze een balletje op om hun basisschool erbij te betrekken.'

De juffen waren enthousiast en kwamen met drie klassen naar het bedrijf van Druiff. 'We hadden gerekend op twintig kinderen, maar dat werden er uiteindelijk zestig', geeft de varkenshouder aan. 'Over belangstelling dus niet te klagen.'

HAS Den Bosch

De drie taarten die de leerlingen aan de biggen voerden, zijn gemaakt door studenten van HAS Den Bosch. 'Daarin zit voer dat varkens ook in de natuur eten. De taarten zijn afgelopen week gemaakt en zaterdag bij ons afgeleverd.'

De varkenshouder kijkt tevreden terug op het bezoek. Veel vragen kreeg hij niet, maar dat vindt de boer niet raar. 'Het zijn natuurlijk nog jonge kinderen, maar ze hebben aandachtig geluisterd naar ons verhaal. Een op de drie kwam bovendien in overall. Wat wil je nog meer.'

Weer

 • Maandag
  11° / 3°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  70 %
 • Woensdag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer