Stank door lekkage dakzeil biovergister

De firma Pronk in Warmenhuizen heeft afgelopen week een van zijn biovergisters stilgelegd, nadat een dekzeil was gescheurd. Door de scheur kan er stankoverlast ontstaan in de buurt.

Stank+door+lekkage+dakzeil+biovergister
© HoSt


Het is niet duidelijk wat de oorzaak van het scheuren is, schrijft het Noordhollands Dagblad. Daarom hebben gemeente Schagen en de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD Noord-Holland-Noord) besloten dat de vergister pas mag worden opgestart, als de oorzaak is gevonden.

Hoewel de vergister nu stilligt, gaat het vergistingsproces nog even door, waardoor er toch nog een kleine hoeveelheid gas naar buiten kan waaien. Dit is ongevaarlijk voor de omgeving, maar kan wel tot stank leiden.

Tweede keer

Afgelopen zomer scheurde het dekzeil van de vergister ook al eens. Dat leidde tot veel overlast in de buurt. Toen is een nieuw gecertificeerd dekzeil geplaatst door een gespecialiseerd bedrijf. Dit zeil is nu gescheurd.

Omdat het zeil voldeed aan alle vereisten en voor het scheuren geen gebreken vertoonde, onderzoeken de leverancier en de RUD Noord-Holland-Noord wat het scheuren van het zeil heeft veroorzaakt. Een nieuw dekzeil al besteld. De verwachting is dat dit op korte termijn kan worden geplaatst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer