Renswoude verwerpt plan buurtvergister

Johan Verbeek in Renswoude mag van de gemeente geen buurtvergister op zijn bedrijf bouwen. Het bezwaar is dat Verbeeks bedrijf in een verwevingsgebied ligt.

Renswoude+verwerpt+plan+buurtvergister
© Nieuwe Oogst

Bovendien is de gemeente bang voor verzet door omwonenden. De melkveehouderij ligt dichtbij een nieuwbouwwijk. Verbeek zoekt nu een locatie in het landbouwontwikkelingsgebied, waar Renswoude het wel toestaat.

LTO Noord-afdeling De Liniedijk is teleurgesteld over de houding van de gemeente. De Reconstructiewet staat een buurtvergister in een verwevingsgebied wel toe. Renswoude staat hier echter alleen kleine vergisters toe.

Mineralenprobleem

'We willen het mineralenprobleem in de regio aanpakken door de vestiging van een biovergister die zo’n 70.000 ton mest kan verwerken. Jaarlijks wordt er 186.000 ton mest geproduceerd in Renswoude', zegt Gera Henken, secretaris van LTO Noord-afdeling De Liniedijk.

Verbeek blijft trekker van het project, waarvoor hij ook geïnteresseerde boeren zoekt. Maandag besprak LTO Noord tijdens een ledenbijeenkomst in Scherpenzeel de mogelijkheden voor oprichting van een regionale biogasvereniging

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer