Wachtlijst Organic Goatmilk Coöperatie

Voor de Organic Goatmilk Coöperatie leidt een forse stijging in aanbod van biologische geitenmelk tot extra waakzaamheid bij het evenwicht tussen vraag en aanbod. Reden om een wachtlijst in te stellen.

Wachtlijst+Organic+Goatmilk+Co%C3%B6peratie
© Nieuwe Oogst

Organic Goatmilk Coöperatie (OGC), bijna 50 biologische geitenhouders in Nederland, Duitsland en België werkt samen met meer dan 15 partners die de rauwe melk verwerken tot yoghurt, zachte en harde kaas en babyvoeding.

Stijgende vraag

Als gevolg van de stijgende vraag naar biologische geitenzuivel was er bij deze verwerkers aanvankelijk meer vraag dan de coöperatie aankon. Vandaar dat volop is ingezet om het aanbod van deze biologische geitenmelk te verhogen.

Deze inspanningen bleken succesvol, naar verwachting groeit het volume-aanbod de komende twee jaar met 50 procent. Hierdoor dreigt het aanbod de vraag te overstijgen.

Wachtlijst

Om kandidaat-starters niet tot onnodige risico’s en hoge kosten te bewegen, heeft OGC een wachtlijst ingesteld. Deze nieuwe leveranciers worden pas aangenomen, wanneer de markt het toelaat.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer