Biologische boer wil zich laten horen in provinciehuis Fryslân

Biologische en grondgebonden boeren moeten volwaardige partners worden in het overleg met de provincie Fryslân. Dat stelt de statenfractie van de FNP in schriftelijk vragen aan gedeputeerde Johannes Kramer.

Naast LTO en NMV vindt de FNP dat ook het netwerk Grondig en de Feriening fan Biologyske Boeren Fryslân aanschuiven moeten bij de reguliere overleggen met de provinciale overheid.

Volgens FNP-woordvoerder Wopke Veenstra past dit bij de 'bredere maatschappelijke verschuivingen die de FNP ziet en die in de organisatie plaatsvinden' Het gaat over onderwerpen als veenweide, wetterbeheer, milieu, economische structuur, natuur en landschap.

Collectieven

'Ook de collectieven zitten in het provinciehuis aan tafel, als een volwaardig partner. Waarom Grondig en de biologische boeren niet? Wij vinden dat iedere club gehoord moet worden in de provincie. Daarbij komt dat de clubs zich inzetten voor duurzaamheid. Provincie Fryslân richt zich heel erg op natuurinclusieve landbouw. Daarvoor kunnen wij absoluut wat betekenen.'

Voorzitter van LTO Noord Fryslân Geart Kooistra vindt verdeeldheid naar de overheid niet goed voor de belangenbehartiging. 'LTO vertegenwoordigt de brede agrarische sector. Het is aan de politieke partijen om zich te oriënteren bij de verschillende organisaties. Grondig heeft korte lijntjes met de provinciale politiek. Hoe meer splinterorganisaties, hoe moeilijker het is om een geluid richting de politiek te laten horen.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer