Aanstelling wetenschapper Diederik Stapel onzeker

De NHTV in Breda heroverweegt de aanstelling van de omstreden wetenschapper Diederik Stapel. 'Daar is intern beraad over', zegt een woordvoerster van de onderwijsinstelling maandag naar aanleiding van berichtgeving van BN DeStem.

Aanstelling+wetenschapper+Diederik+Stapel+onzeker
© voxweb.nl

Aanleiding voor de heroverweging is een verzoek van de medezeggenschapsraad van de hogeschool. Vorige week werd bekend dat de NHTV Stapel had aangetrokken om te helpen bij onderzoeken en studies. Als hoogleraar sociale psychologie aan de Universiteit van Tilburg raakte hij in 2011 in opspraak door een grote fraudezaak. Stapel vervalste onderzoeksgegevens om zo door hem gewenste resultaten te krijgen.

De voormalige hoogleraar was in 2014 verbonden aan de Tilburgse Fontys Hogeschool, waar hij later weer opstapte. Stapel was onder meer betrokken bij een fraudeleus onderzoek naar het gedrag van vleeseters.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer