Zuivelveiling geeft opnieuw positief signaal af

Voor de derde opeenvolgende keer is de tweewekelijkse Global Dairy Trade met een mooie plus afgerond. De gemiddelde prijs per ton zuivelproduct kwam dinsdag uit op 2920 dollar, een plus van 7,7 procent ten opzichte van de vorige veiling.

De index van de internationale Global Dairy Trade (GDT) geeft een goed beeld van de wereldwijde vraag en prijzen van zuivelproducten. Sinds begin augustus stijgen de prijzen die worden geboden bij deze online veiling. In totaal werd er dinsdag 36.748 ton verhandeld via de GDT.

Op 2 augustus steeg de index met 6,6 procent, twee weken geleden was dat zelfs 12,7 procent. Dinsdag bleef de index met een groei van 7,7 procent in het groeispoor. Gemiddeld werd er deze week 2920 Amerikaanse dollar betaald voor een ton zuivelproduct, tegen 2731 dollar bij de vorige veiling.

Groeiende vraag

Uit de prijsstijgingen tijdens de GDT valt af te leiden dat de vraag naar melkvet, boter en mager melkpoeder sterk groeit. Deze producten stegen respectievelijk met 15,4 procent, 14,9 procent en 10,0 procent. Vol melkpoeder steeg met 3,7 procent.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer