Groenbranche Trends 2017 bekendgemaakt

Bloemenbureau Holland, iBulb, Tuinbranche Nederland en Branchevereniging VHG hebben de Groenbranche Trends 2017 voor de sierteeltsector bekendgemaakt.

Groenbranche+Trends+2017+bekendgemaakt
© BBH

Met de trends willen de initiatiefnemers de zichtbaarheid van ‘groen’ bij de consument vergroten en de sector handvatten geven om op de trends in te spelen. De trendinformatie wordt vanaf begin 2017 in internationale consumentenmedia getoond. Het is de derde keer dat de vier partijen de trends vertalen naar de groenbranche.

Drie trends

De trends zijn 'Equalise', 'Harmonise' en 'Energise'. Bij 'Equalise' worden ongebruikelijke materialen gecombineerd met een mix van romantische kleuren en felle kleuren. Groen staat bij de stijltrend 'Harmonise' centraal binnen het kleurenpallet met daarnaast rustige kleuren als lichtgeel en accenten van roze en lila. Energieke kleuren in combinatie met een lichtere of vergrijsde tint staan zijn kenmerkend voor 'Energise'. 'De strakke, geometrische materialen en dessins hebben sportverwijzingen zoals strepen, stippen en honingraadstructuur', aldus de initiatiefnemers.

Stimulans

De Groenbranche Trends zijn een extra stimulans voor media om over ‘groen’ te schrijven. Naast media worden ook leden en financiers van de samenwerkende organisaties over de trends geïnformeerd, zodat zij dit kunnen toepassen bij het maken van keuzes voor bijvoorbeeld inkoop of productinnovatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer