Eerste duurzame schoollunch voor Bond

Het Clusius College in Grootebroek start als eerste school in Nederland met een gezonde en duurzame schoolkantine. Op donderdag 8 september krijgt gedeputeerde Jaap Bond een gezonde en duurzame lunch geserveerd, die gemaakt is door leerlingen van het Clusius College in Grootebroek. Deze lunch is de aftrap van het project de gezonde en duurzame schoolkantine.

Eerste+duurzame+schoollunch+voor+Bond
© System Admin

Op het menu van 8 september staan onder meer de bioyoghurt van zorgboerderij de Dijkgatshoeve, komkommers van Piet Hoogland, appels en peren van Boer Jonk, tomaten van kwekerij Osdorp en uien, sla en fruitsappen van diverse telers uit Noord-Holland.

Naast duurzame staan ook veel regionale producten op het menu in de Clusius-schoolkantine. Door de invoering van regionale producten in de keukens van instellingen en organisaties wordt er minder voedsel verspild. Daarnaast neemt de transportafstand met meer dan 75 procent en de CO2-emissie met meer dan 89 procent af.

Ketenpartijen

Regionale samenwerking en duurzame inkoop geeft ook een economische impuls aan de ketenpartijen: boeren en tuinders, voedselverwerkers, leveranciers, cateraars en onderwijsinstellingen. De gezonde en duurzame schoolkantine maakt onderdeel uit van het project 'Duurzaam Door' van provincie Noord-Holland en wordt in samenwerking met GreenPort NHN en Atlantis Handelshuis opgezet.

Pilot de duurzame en gezonde schoolkantine wordt verder uitgerold in de regio.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer