LTO steunt kentekenplicht voor landbouwvoertuigen

Nederland voert als laatste in Europa de kentekenplicht voor landbouwvoertuigen in. LTO Nederland steunt dit, maar houdt vast aan de voorwaarde dat wegbeheerders tegelijk werken aan de verkeersveiligheid.

Het lijkt erop dat dit gaat gebeuren. Het ministerie van I&M en RDW lichtten vorige week de in de maak zijnde regels en uitvoeringsaanpak toe aan LTO-bestuurders uit het hele land. De uitleg sloot grotendeels aan bij ons pleidooi.

Een lage prijs voor het kenteken, te verkrijgen via een simpel digitaal systeem. Een maximale snelheid op de openbare weg van 40 kilometer per uur. De toegang tot meer openbare wegen, naast een blijvende ontheffing voor voertuigen die afwijken van wettelijke maten. En het realiseren van één loket voor de aanvraag van ontheffingen. Dit alles is in voorbereiding. Er zijn nog enkele punten waar we specifieke wensen voor hebben.

Veilige inrichting

We moeten daarnaast zelf in gesprek met wegbeheerders over een veilige inrichting van de wegen voor de gebruikers. LTO komt met richtlijnen voor afdelingen. RDW pakt de communicatie richting landbouwers samen met onze organisatie op zodra de kentekenplicht een feit is.

Wij roepen de politiek in Den Haag op om mee te gaan in de huidige voorstellen en de invoering niet meer te vertragen. En om de regionale wegbeheerders te stimuleren tot investeringen in de verkeersveiligheid van de wegen. De Tweede Kamer is aan zet. We steunen daarnaast RDW bij een spoedige realisatie van de uitvoeringsorganisatie.

AgroTechniek

Benieuwd naar de nieuwste landbouwtechnieken en voertuigen? Bezoek het landbouwevenement AgroTechniek Holland in Biddinghuizen en de LTO-stand.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer